Dreki Vikingerne 

 

 

 

 

 

 

  Nyt fra Kee: Brikvævning


Hvordan skal vi forberede os?

Vi skal selvfølgelig have nogle brikker med. De findes både i pap, plastik, træ og horn. 

De må ikke være mindre end 4x4, så bliver skellet for lille, - men heller ikke for store, for så fylder de for meget i hånden. Vi skal som begyndere have minimum 30 brikker med.

 Flemming mener, de bedste er af plastik og de kan købes på følgende hjemmeside: www.tabletweaving.dk  De koster her 300 kr for 100 brikker og de er 6x6 cm.

 

Så skal vi have noget garn at væve af, - og det skal være kamgarn 20/2 samt ubleget hørgarn også i 20/2.  Det kan købes flere steder, men Flemming handler selv hos www.hoermann-hobby.dk

 På den side kan man finde farvekort over uldgarnerne. De hedder Mora kamgarn og koster 70 kr for 100 gr.

 Det ublegede hørgarn koster 154,25 kr for 250 gr.

 

Derudover skal vi have lavet os et bælte, som skal sidde bag om vores lænd, og som vævningen fastgøres til.

 

Det kan laves af et stykke læder, der er ca 50 cm langt. Det er 20 cm bredt på det bredeste sted midt bag, og det smaller ind i hver ende til ca 5 cm.

 

Der skal være et hul i enderne, hvori der kan bindes en solid snor.

 

Derudover skal vi have 2 karabinhager med samt 2 overalls-spænder af den gammeldags type, - dvs. ikke dem, man klikker sammen men dem, hvor man har to metalrektangler, hvor imellem selen bliver trukket stram. (Hm, - lidt svært at forklare.)

De skulle kunne købes hos bl a Læderíet. (De findes også i en udgave, hvor den ene side er buet og den er lige, - den udgave er også ok at bruge.)

 

 Litteratur og links:

 

Hvis vi også vil forberede os lidt ved at kigge i bøger mv, så siger Flemming, at den bedste bog er Egon Hansen: Brikvævning.

 

Jeg har ledt efter den, men den er forlængst udsolgt fra forlaget og den er desværre dyr antikvarisk - sådan omkring 400 kr. Måske kan den lånes på biblioteket.

 

Pauli Andersen: Brikvævning

 

www.brikvaevning.dk              www.jernalderliv.dk             www.spångmuyrs.se                    www.uldogvaev.dk                   www.spindelvaeven.dk

Ejnar Beck © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use